Φιλέτο Γλώσσας Grenobloise

    Show all

    Βάζουμε τις 2 κ.τ.σ βούτυρο σε τηγάνι να κάψει. Περνάμε το Ψάρι από το γάλα και το στεγνώνουμε καλά…

    Συστατικά
    Υλικά για 1 άτομο
    1 φιλέτο Γλώσσας
    Λίγο γάλα (προαιρετικά για
    καλύτερη παρουσίαση)
    Λίγο αλεύρι
    Αλάτι, πιπέρι
    2 κ.τ.σ βούτυρο κλαριφιέ

    Εκτέλεση
    Είναι ίδια παρασκευή με τη Γλώσσα Meuniere αλλά
    αντικα{}ιστούμε τον μαϊντανό με την κάπαρη.
    Βάζουμε τις 2 κ.τ.σ βούτυρο σε τηγάνι να κάψει.
    Περνάμε το Ψάρι από το γάλα και το στεγνώνουμε καλά.
    Αλατοπιπερώνουμε το Ψάρι, το περνάμε από αλεύρι και το
    σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές. Το αφαιρούμε από το τηγάνι.
    Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, σβήνουμε με το χυμό
    λεμονιού. Αφήνουμε να πάρει μία βράσει. Τέλος προσθέτουμε την
    κάπαρη και τις ζέστε ς λεμονιού.
    Βάζουμε στο πιάτο το ψάρι και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα.
    Παραλλανές:
    Fish Saute Amandine – Βούτυρο με αμύγδαλα φιλέ σοταρισμένα
    και λεμόνια κuδωνάτα.
    Trout Meuniere – φιλέτα πέστροφας, πάντα βουτηγμένα σε
    γάλα πριν το αλεύρι.
    Fillets al Fish Dore (go/den) – Χωρίς ζέστες λεμονιού και
    μαϊντανό, αλλά με φριζέ μαϊντανό στο τέλος.

    Comments are closed.