Συστατικά
Για την σάλτσα
Σε σκεύος Ταζίν σοτάρουμε σε
ελαιόλαδο, ελιές, κρεμμύδι,
σκόρδο, τομάτες φρέσκετ;
κονκασέ, σαφράν
γαρύφαλλο.
Εκτέλεση
Θαλασσινά
Κοκκινόψαρο, μπαρμπούνι, καλαμαράκια μικρά, γαρίδες, μικρές
καραβίδες.
Για το μαρινάρισμα των Θαλασσινών
Κόλιανδρο, μαϊντανό, ελαιόλαδο, κουρκουμάς, τζίντζερ, αλάτι.
Χαράζουμε τα ψάρια
Για το Κους κους
Μουλιάζουμε το κους κους για 10 λεπτά.
Το ψήνουμε σε ατμό στην κουσκουσιέρα χωρίς καπάκι και
ανακατεύουμε
Ψήνουμε στην σχάρα μελιτζάνετ; κολοκυθάκια, πιπεριές. Τα
ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε με το κους κους
Ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα στο Τάζιν, τα θαλασσινά σιγά σιγά
(ξεκινώντας από τα Ψάρια)
Προσθέτουμε και λίγο από την μαρινάδα.
Σερβίρουμε με το κους κους.