Συστατικά
Υλικά για 4 άτομα
12 γαρίδες Νο 1, καθαρισμένες
2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
160 γρ. κριθαράκι μέτριο
60 m Ι κρασί άσπρο
500 ml ζωμός γαρίδας
1 κόκκινη ντομάτα, τριμμένη
1/2 κρεμμύδι ξερό,
ψιλοκομμένο
1/2 πράσο, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ζουλιέν
2 κρεμμυδάκια φρέσκα,
ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου
ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανότ,
Ψιλοκομμένος
1/2 φοινόκιο, ψιλοκομμένο
8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κ.τ.σ βούτυρο
Αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις
γαρίδες για 2 λεπτά. Τις αφαιρούμε και σοτάρουμε την πιπεριά,
και τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και
σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το 1/3 του
ζωμού γαρίδας. Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό όπως για ένα
ΡΙζότο. Στο τέλος βάζουμε ξανά τις γαρίδες που σοτάραμε,
μαϊντανό και πιπέρι κόκκους τριμμένο