Χταπόδι γιαχνί

    Show all

    Πλένουμε το χταπόδι και το στραγγίζουμε πολύ καλά. Το τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο…

    Συστατικά
    Υλικά
    1 χταπόδι περίπου 2 κιλά
    3 Κ.Τ.σ ξύδι
    1 κούπα ελαιόλαδο
    1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε
    φέτετ
    3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
    2 φύλλα δάφνηι;
    Αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση
    Πλένουμε το χταπόδι και το στραγγίζουμε πολύ καλά. Το
    τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο, το ξύδι και
    το βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το χταπόδι να βράσει για
    περίπου 1 ώρα ανακατεύοντας το ενδιάμεσα. Αφαιρούμε το
    χταπόδι από την κατσαρόλα και κρατάμε τα λίγα υγρά που έχουν
    μείνει στην κατσαρόλα. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο
    ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια μέσα στο ελαιόλαδο και τα
    τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν. Χωρίζουμε το χταπόδι σε
    πλοκάμια, καθαρίζουμε εσωτερικά την κουκούλα του και την
    κόβουμε στην μέση. Το βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα
    κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνητ, αλάτι
    και πιπέρι. Βράζουμε για δέκα λεπτά με την ντομάτα και
    προσθέτουμε το ζωμό από το χταπόδι που κρατήσαμε (περίπου 1
    κούπα). Κλείνουμε με καπάκι την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το
    βράσιμο σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε
    λίγο νερό ενδιάμεσα αν χρειαστεί

    Comments are closed.