Πιταρούδια με ρεβίθια

    Show all

    Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε…

    Συστατικά
    Υλικά
    1 κιλό ρεβίθια
    4 αυγά
    200 γρ. φρυγανιά
    200 γρ. ξερή μυζήθρα
    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
    ψιλοκομμένο
    2 ματσάκια μαϊντανός
    ψιλοκομμένος
    Αλάτι, πιπέρι
    Αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγανισμα

    Εκτέλεση
    Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό. Τα
    στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε. Τα βάζουμε να
    βράσουν για περίπου 40 λεπτά. Τα σουρώνουμε τα πλένουμε και
    τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Τοποθετούμε τα
    ρεβίθια λίγα-λίγα μέσα σε γουδί και τα σπάμε. Βάζουμε τα
    σπασμένα ρεβίθια μέσα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε
    τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε
    ελαιόλαδο να κάψει Κόβουμε με το κουτάλι τα
    πιταρούδια και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
    τηγάνισμα

    Comments are closed.